Veluwe

Veluwe

Wandelen op de Veluwe

De Veluwe kent schitterende gebieden waar u goed kunt wandelen. Het Nationaal Park De Hoge Veluwe haar wild en biodiversiteit staat natuurlijk bovenaan. Maar het gebied kent ook andere parels zoals Kroondomein Het Loo en de Veluwezoom-Posbank.

Zwijnen en lanen

In het Nationaal Park De Hoge Veluwe wandel je door een zeer bosrijk gebied met prachtige dennenbossen, heiden en stuifzanden. Als je goed kijkt kun je wilde zwijnen, herten en bijzondere vogelsoorten zien. Kroondomein Het Loo staat vooral bekend om z’n Paleispark. Dit gebied van ruim 600 ha ligt nabij Paleis Het Loo en heeft fraaie lanen, vijvers en gazonnen. Je kunt diverse routes wandelen die je langs heidevelden en bossen leiden. Met een beetje geluk zie je onderweg een das of een vos.

Paleistuinen en paden

Ga ook eens wandelen bij de vele bezienswaardigheden van de Veluwe. Zo heeft Paleis Het Loo naast het Paleispark ook een zeer mooie tuin met fonteinen en tuinbeelden in een strakke aanleg. Je kunt er eindeloos doorheen slenteren. In het park De Hoge Veluwe kun je ook het zogenaamde Landschappenpad kiezen waarmee je langs hoogtepunten wandelt zoals het Kröller-Muller museum en het Pampelse Zand.

Van plan een wandeltocht over de Veluwe te maken? Maak je uitje dan compleet met een overnachting in een van onze hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Wandeltochten nabij Veluwe