Rivierenland

Rivierenland

Wandelen door het Rivierenland

Wandel langs de Linge, op uitgestrekte dijken en door geurige boomgaarden. Het Rivierenland laat Holland op z’n fruitigst zien. Ontdek Betuwedorpjes en landgoederen. Maak kennis met slingerende rivieren en kronkelende dijken.

Rivieren en lanen

Het Rivierenlandschap is het waterrijke gebied tussen de rivieren de Rijn en de Maas in Gelderland. Het bestaat uit de Betuwe, het Land van Maas en Waal en de Bommelerwaard. Je kunt er sportief wandelen door onherbergzaam terrein of gewoon de paden en lanen nemen die je langs bezienswaardigheden voeren. Met het Wandelnetwerk kun je zelf routes samenstellen die het beste bij uw niveau passen.

Kastelen en landgoederen

Tijdens je wandeltocht valt er veel te zien in het Rivierenland. Zo is Kasteel Amerongen absoluut een bezoek waard. Een bezoek aan Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt kun je prima combineren met een wandeltocht langs rivier de Linge. Het is ‘hét openluchtmuseum van Rivierenland’, je kunt er door het landgoed wandelen of een hapje eten in het pannenkoekenhuisje. Bezoek onderweg ook eens de Tuinen van Appeltern. Al wandelend door de tuinen krijg je volop inspiratie om je eigen tuin onder handen te nemen.

Van plan een wandeltocht door het Rivierenland te maken? Maak je uitje dan compleet met een overnachting in een van onze hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Wandeltochten nabij Rivierenland