Noord-Limburg

Noord-Limburg

Wandelen in Noord-Limburg

De vele verschillende landschappen van Noord-Limburg zijn voor wandelaars uniek. In een vrij klein gebied maak je kennis met borkbossen, Peellandschappen, beekdalen, Maasoevers en stuifduinen. Een meer afwisselend gebied zal je niet vinden.

Maasduinen en Groote Peel

Nationaal Park De Maasduinen is de langste rivierduinengordel van Nederland, gelegen tussen Arcen en Wellerlooi. Je wandelt er in een schitterend natuurgebied van ruim 4.000 km, bekend om z’n zogenaamde paraboolduinen en zeldzame dieren en planten. In de Groote Peel wandel je over verende veengronden en zandruggen. Er zijn routes ontwikkeld waarmee je langs de plas Meerbanksblaak wandelt. Vanuit de vogelobservatie en uitkijktoren heb je een perfect uitzicht over dit bijzondere landschap.

Maas en ‘Lourdes’

In Noord-Limburg kun je met het wandelroutenetwerk gebieden aan elkaar knopen en zo uw ideale wandeltocht maken. Diverse gemeentes hebben daar hun bijdrage aan geleverd. Plaatsen als Venray, Peel en Maas, Roerdalen en Gennep vind je op dit routenetwerk. Onderweg kom je regelmatig langs de Maas. Je kunt bezienswaardigheden aandoen zoals de waterburcht Kasteel Well uit de 15e eeuw. Het beroemde stadhuis van Venlo uit de 16e eeuw kun je bezichtigen. Of bezoek de grot van het bedevaartsoort ‘Klein Lourdes’ in het dorpje Tienray.

Van plan een wandeltocht door Noord-Limburg te maken? Maak je uitje dan compleet met een overnachting in een van onze hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Wandeltochten nabij Noord-Limburg