Midden-Limburg

Midden-Limburg

Wandelen in Midden-Limburg

Midden-Limburg heeft een vrij vlak landschap en is uitermate geschikt voor elke type wandelaar. Er zijn nationale parken met bijzondere flora en fauna. Je kunt er grensoverschrijdende wandelingen maken met een uitstapje naar Duitsland of België. Onderweg zie je een breed scala aan flora en fauna.

Over de grens

De Meinweg is een van de nationale parken in Midden-Limburg waar je wandelt door een bijzonder terrassenlandschap met steile overgangen. Daarnaast zijn er bossen, heide, beekdalen en vennen. Vanuit het grenspark Kempen-Broek loop je zo België binnen. Het fraaiste natuurgebied is het Leudal met uitgestrekte bossen waar je wandelt in absolute rust en natuurpracht.

Kerken en kastelen

Midden-Limburg heeft een unieke ligging tussen België en Duitsland. Dit smalle stuk van Limburg is onder andere beroemd om z’n talrijke religieuze gebouwen. Tijdens je wandeling kun je een kijkje nemen in de Adbijkerk of de Basiliek van de Heilige Wiro, Plechelmus en Otgerus. Bezoek indrukwekkende middeleeuwse bouwwerken of een kasteel. In de streek vind je imposante kastelen zoals Kasteel Aerwinkel, gebouwd door de bekende architect Cuypers.

Van plan een wandeltocht door Midden-Limburg te maken? Maak je uitje dan compleet met een overnachting in een van onze hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Wandeltochten nabij Midden-Limburg