Zuid-Limburg

Zuid-Limburg

Wandelen in Zuid-Limburg

Door het glooiende landschap met soms zelfs steile hellingen, is Zuid-Limburg vooral bij de sportieve wandelaar favoriet. U wandelt er over heuvels en door dalen. Soms over vlakke plateaus en vaak door authentieke Limburgse dorpjes waar de tijd stil lijkt te staan. Zuid-Limburg is een ontdekking voor de echte wandelaar.

Heuvels en Bokkenrijders

Als u wandelt door Zuid-Limburg valt vooral een serene rust op. De groene heuvels, de bossen en uitgestrekte landschappen met watermolens en kastelen geven u het gevoel dat u even in een ander land bent. Voor wandelaars zijn diverse routes ontwikkeld. Bij de lokale VVV kunt u routes aanschaffen met veelbelovende namen zoals Het Spoor van de Bokkenrijders, Knopen Lopen Echt-Susteren en de Pierre Cuipers Wandeling. Deze leiden u langs de hoogtepunten van het Limburgse landschap.

Basiliek en Sint-Pieter

Voor een meer culturele ontdekking kunt u een stadswandeling door Maastricht maken. Individueel of in een groep bezoekt u onder andere de Sint-Servaasbasiliek, de Bisschopsmolen en de Helpoort. Afsluitend is een drankje op het Vrijthof,  ‘het gezelligste plein van Nederland’, een absolute must. Als u liever sportief wandelt dan is de Sint-Pietersberg een goede uitdaging. U kunt er kiezen uit 20 wandelroutes die van Fort Sint-Pieter via de mergelgroeven naar de Maas voeren.

Boek een arrangement en combineer uw wandeltocht in Zuid-Limburg met een overnachting in een van onze hotels.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Wandeltochten nabij Zuid-Limburg