Land van Herve

Land van Herve

Wandelen door het Land van Herve

Het Land van Herve wordt ook wel het ‘Toscane van België’ genoemd. U wandelt er door een heuvelachtig landschap ten noorden van Luik. Deze Walloonse streek is nog redelijk onontdekt door het grote toerisme. U kunt dan ook eindeloze wandelingen maken zonder iemand tegen te komen. In de dorpjes heerst een rust en sereniteit die doet denken aan de Italiaanse evenknie.

Klapdeurtjes en hagen

In het Land van Herve wandelt u door het landschap zelf. Via klapdeurtjes gaat u van het ene gebied naar het andere. Door boomgaarden en weilanden. Door hagen en bossen. Uiteraard zijn er ook verharde wegen. Maar het leukste blijft het cross country gevoel en de authentieke dorpjes die u onderweg aandoet. Hoewel het Land van Herve voor elk type wandelaar geschikt is, zijn goede wandelschoenen hier beslist een voorwaarde.

Abdij en lekkernij

Tijdens uw wandeling door het Land van Herve is een bezoekje aan de Abdij van Val-Dieu een absolute aanrader. De gebouwen dateren uit de 17e eeuw en bieden vaak thematentoonstellingen die een goed beeld geven van het religieuze leven in deze streek. Vanuit het Drielandenpunt waar Nederland, België en Duitsland bij elkaar komen, kunt u prachtige wandelingen maken door bossen. Voor een culinaire onderbreking van uw tocht kunt u het beste neerstrijken in het plaatsje Herve. Het ‘Escape des Saveurs’ is een rondleiding waarmee u door de lokale lekkernijen en streekproducten wordt geleid.

Boek een arrangement en combineer uw wandeltocht door het Land van Herve met een overnachting in een van onze hotels.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Wandeltochten nabij Land van Herve