Ardennen

Ardennen

Wandelen door de Ardennen

Als u regelmatig door de Ardennen wandelt zult u de grote verschillen per seizoen ontdekken. Geen enkel landschap kent per seizoen zoveel natuurpracht. Wandel door de bergen en wouden. Langs beekjes en uitgestrekte velden. En geniet van rust en charme.

Roche en Nassogne

Neem onderweg even een pauze in een van de middeleeuwse dorpjes.  Een van de beroemdste wandelgebieden van de Ardennen ligt bij het plaatsje La Roche-en-Ardenne. U wandelt er langs rivier de Ourthe, door weide en bossen. U komt in middeleeuwse dorpjes met historische kernen. Nassogne, bij Saint-Hubert is een goede tweede. Het heeft een uitgestrekt woud waar u langeafstandswandelingen kunt maken. Onderweg kunt u kasteelruïnes en gotische kerken bezoeken.

Grootste grotten en kleinste stadje

De Ardennen heeft diverse bezienswaardigheden waar u uw wandeltocht op af kunt stemmen. Allereerst natuurlijk de beroemde Grotten van Han, een van de grootste grottencomplexen van Europa. U kunt er zelfs een ondergronds boottochtje maken. Of bezoek de waterval van Coo, de een na hoogste van België waar u ook fraaie wandelingen kunt maken. Loop eens door het kleinste stadje ter wereld Durbuy met middeleeuwse gebouwen en leuke terrasjes.

Boek een arrangement en combineer uw wandeltocht door de Ardennen met een overnachting in een van onze hotels.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Wandeltochten nabij Ardennen