Waterland

Waterland

Wandelen door Waterland

Even buiten Amsterdam kunt u prachtige wandelingen maken in Waterland. De overgang van stad naar platteland blijft hier een heel bijzondere ervaring. Weg van de drukte, omarm de rust en dat binnen een kwartier.

Dijken en klederdracht

Waterland is het waterrijke gebied langs het Markermeer in Noord-Holland. U wandelt er in de omgeving van Volendam, Edam en Broek in Waterland. Behalve de fraaie natuur ziet u er vooral sporen van Oudhollandse cultuur. De vakwerkhuisjes, de klederdracht of het vissersleven, ze doen denken aan de tijd waarin het IJsselmeer nog een belangrijke rol speelde voor de welvaart van deze streek. U maakt wandelingen over dijken, door het veenweidelandschap en ziet vogels als kieviten en tureluurs.

Marken en het Paard

Een leuk uitstapje is een wandeling door Marken, dit eiland is een verstild stukje oud Holland met prachtige houten huisjes die de sfeer van eeuwen geleden uitademen. Sommige dames lopen er nog in klederdracht. U wandelt er langs de vissershaven, het historische centrum en de kerkbuurt. Even verderop ligt het ‘Paard van Marken’, deze vuurtoren kunt u niet bezichtigen maar u heeft er wel een prachtig uitzicht over het Markermeer.

Boek een arrangement en combineer uw wandeltocht door Waterland met een overnachting in een van onze hotels.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Wandeltochten nabij Waterland