Leiestreek

Leiestreek

Wandelen door de Leiestreek

In de Oost-Vlaamse Leiestreek wandel je op vlak terrein, over eindeloze jaagpaden langs de rivier de Leie. Onderweg kun je op adem komen in een van de vele authentieke dorpjes. Daar kun je je tegoed doen aan lokale lekkernijen en typische streekproducten.

Leie en Schelde

De Leiestreek is vernoemd naar de rivier de Leie die er doorheen loopt. Deze begint in Noord Frankrijk en komt in Gent uit in de Schelde. In het zuiden loopt het Vlaamse deel van de Leiestreek over in het Franse deel. Het gebied langs de rivier biedt veel mogelijkheden om uitgebreide wandelingen te maken. Er zijn onder andere erfgoedwandeltochten uitgestippeld. Maar je kunt er ook zelf wandelingen maken langs oude spoorwegbeddingen en boerderijtjes.

Deinze en Candelaer

Behalve de rivier heeft de Leiestreek ook veel andere bezienswaardigheden om tijdens je wandeltocht te bezoeken. De middeleeuwse stad Deinze biedt volop cultuur en geschiedenis. De parel van Deinze is vooral Kasteel Ooidonk en wordt ook wel een van de mooiste kastelen van het land genoemd. De stad staat bekend om z’n lekkernijen. Je kunt er een culinaire ontdekkingstocht maken langs chocoladepatissiers en de beroemde Belgische pralines proeven. Je maakt kennis met het lokale streekproduct Filliers. Een van de fijnste jenevers die er zijn. Maar Deinze is ook de stad van de kip. Je komt overal diverse bereidingswijzen van de ‘Candelaer’ tegen, een forse kip waar de stad met recht trots op is.

Van plan een wandeltocht door de Leiestreek te maken? Maak je uitje dan compleet met een overnachting in een van onze hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Wandeltochten nabij Leiestreek