Weekend weg in Barcelona

Wilt u een voordelig weekend weg naar Barcelona? Neem een kijkje bij Van der Valk Hotel Barcarola gelegen aan de Costa Brava. Dit prachtige hotel ligt op nog geen 1,5 uur rijden van Barcelona en de rit langs de kust richting deze prachtige stad is een extra cadeautje. Barcelona is de perfecte escape voor uw weekend weg, lees gauw verder!

Ontdek kunsstad Barcelona

Één van de eerste dingen die u gezien "moet" hebben in Barcelona is de Sagrada Familia kerk, ofwel de Basilica i Temple Expiatori de La Sagrada Familia genoemd. De modernistische architect Antoni Gaudí is begonnen met het bouwen van dit bijzondere meesterwerk in 1882. Dit levenswerk zal in 2026 na 144 jaar worden afgerond. Ook heeft Gaudí de stadstuin Park Güell ontworpen waar de kleurrijke mozaïek centraal staat. Daarnaast mag Camp Nou niet ontbreken, een voetbalstadion waar u ow ogen uitkijkt…wat een ervaring voor de voetbalfans! Uiteraard is er ook de mogelijkheid om verschillende fiets-/wandeltours te doen door Barcelona tijdens uw weekend weg en natuurlijk te genieten van heerlijke tapas.

Wat te doen in Barcelona met kinderen

Barcelona is een stad die ook voor kinderen een mooie ontdekkingstocht kan zijn door de historie van de stad. Allereerst is Camp Nou ook voor de jonge voetbalfans een jongensdroom die uitkomt. Daarnaast is er het Port Aventura pretpark, de naam zegt het al: het is 1 groot avontuur en het is ook nog eens 1 van de 10 best bezochte pretparken van Europa! Wat maakt een weekend perfect? Een overnachting in een Family Suite van Van der Valk Barcarola met de kinderen. Bekijk deze sfeervolle ingerichte suites uitgerust met whirlpool en terras/balkon.

Omgeving Barcelona

De omgeving van Barcelona is rijk aan pittoreske dorpen, mooie stranden, verborgen ruïnes en historische steden, kortom de PERFECTE escape om de drukte van de stad te ontsnappen. Montserrat is bijvoorbeeld een belangrijk bedevaartsoord voor Catalanen. Ook een bezoekje waard is Museu Dalí, vernoemd naar één van de meest bekende en beroemde surrealistische kunstenaars ter wereld. Tevens is zijn huis en atelier te bezoeken in Portlligat en is het kasteel Gala Dalí in La Pera een perfecte toevoeging aan de kennismaking met Dalí (ofwel de driehoek van Dalí genoemd). Boek nu uw weekend weg in Barcelona en ontdek deze verrassende wereldstad!