Weekend weg op de Waddeneilanden

Niet voor niets worden onze Waddeneilanden door liefhebbers ook wel ‘ons mooiste stukje buitenland’ genoemd. Gezamenlijk hebben Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog talloze harten gestolen met hun waanzinnige natuur, prachtige dorpjes, gastvrijheid en het onevenaarbare eilandgevoel dat je ervaart zodra je op de veerboot stapt. Tijdens de overtocht doorkruist u de Waddenzee, sinds 2009 Werelderfgoed door de unieke flora en fauna. Eenmaal aangekomen op een van de Waddeneilanden is er altijd genoeg te beleven, van een bezoek aan de vuurtoren tot een verfrissend drankje in de strandtent. Voel het goudgele zand tussen uw tenen en zilte zeewind door uw haar. Geniet van een heerlijk weekend weg waddeneilanden

Hotel waddeneilanden: een uniek stukje Nederland

Of u nu kiest voor een weekendje weg of langere vakantie in Nederland, de Wadden hebben alles in huis om er een fantastisch verblijf van de maken. Hoewel ieder eiland weer totaal anders is, zijn er ook overeenkomsten. Naast de tientallen kilometers strand, uren fietsplezier en uitstekende horeca geven onze waddeneilanden het gevoel dat u er écht even helemaal uit bent. Ervaar de charme van elk seizoen, geniet van Hollandse zonnestralen of kom maximaal uitwaaien. Zodra de avond valt, ontsteekt de vuurtoren zijn licht en waakt over het eiland. Net zo lang tot de zon opkomt en een nieuwe, fantastische dag op het punt staat te beginnen. Kies voor een weekend weg op de waddeneilanden om nooit te vergeten.

Van der Valk Hotel Texel – De Koog 

Heel trots zijn we nu Van der Valk zich gevestigd heeft op de Wadden, en wel op Texel! In januari 2021 nam de familie Langebeek-van der Valk Hotel De Pelikaan op Texel over. Derk Langebeek gaat daarmee terug naar de roots van zijn oma Corry van der Valk-de Wit (1926 – 2017) en bouwt samen met zijn partner Lisa van Esch aan de toekomst van Van der Valk Hotel Texel - De Koog. 'Oma Corry' is geboren en getogen op boerderij ‘de Vooruitgang’ in De Cocksdorp op Texel. Van der Valk Hotel Texel - De Koog is hiermee een droom die is uitgekomen en waar nieuwe familieverhalen geschreven gaan worden. 

Van der Valk Hotel de Texel – De Koog bevindt zich op steenworp afstand van het gezellige centrum en de zee, binnen slechts 10 minuten ligt u op het strand! Het hotel is de perfecte uitvalsbasis voor een heerlijk verblijf op deze Waddenparel. Geniet in het restaurant van de lekkerste culinaire creaties en proost op het leven! Bekijk ook de complete arrangementen bij Van der Valk Hotel Texel - De Koog.

Weekend weg texel

Met een oppervlakte van ongeveer 170 vierkante kilometer is Texel het grootste Waddeneiland van Nederland, strandliefhebbers opgelet: het eiland beschikt maar liefst over 30 kilometer strand! Dat is direct ook een eilandattractie, het strand verveelt immers nooit. Geniet van de zon, koel even af in de zee of maak een flinke strandwandeling. Het eiland verder verkennen doe je het beste op de fiets, ontdek de schoonheid van de natuur en maak een tussenstop bij een van de gezellige restaurantjes. Geniet van een weekend weg op Texel! Meer weten over Texel? Je leest het hier! 

Deelnemende hotels

Toon filters