PLAZA BEACH & DIVE RESORT BONAIRE

De tropische toekan renoveert

Nu het nieuwe zwembad en de beachbar open zijn, is de eerste stap van een groot vernieuwingsplan gereed. Plaza Beach & Dive Resort Bonaire wordt nog mooier en completer, want eind 2020 zal ook het nieuwe hoofdgebouw helemaal klaar zijn.

Het hele jaar door genieten van zon, zee, strand: dat kan op Bonaire. Tel daar de prachtige natuur, de duikmogelijkheden en de geweldige faciliteiten van Plaza Beach & Dive Resort Bonaire bij op en je hebt de ideale vakantiebestemming. Wanneer dit magazine verschijnt is het nieuwe zwembad met beachbar geopend en dan is het al helemaal niet moeilijk om hier te ontspannen. “De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de eerste stap van het grote vernieuwingsplan”, vertelt directeur Vincent van der Valk. “Er was al wel een kleiner zwembad met een barretje op het resort, maar we wilden het graag groter aanpakken om onze gasten echt iets extra’s te bieden. Nu is er een gigantisch luxe zwembad aangelegd van wel 500 m2. Vanuit het water kijk je zo op de prachtige zee!”

Optimaal relaxen
Uiteraard is het ook heerlijk om in die azuurblauwe oceaan te zwemmen, maar wie geen liefhebber is van zoutwater kan lekker dobberen in het zachte zoete zwembadwater. Bijzonder is dat  het een lagune zwembad is, dat langzaam afloopt. Vincent: “Het ondiepe water is ideaal voor kinderen om in te spelen en om half in het water te relaxen. Bovendien komen er nog zitplekken in het zwembad waar je kunt eten. Als dat niet ontspannen is!” Bij het zwembad staan mooie ligbedden en cabana’s, overdekte loungebedden. Wie tijdens het zwemmen of zonnebaden dorst of trek krijgt, hoeft niet ver te lopen: de nieuwe beachbar ligt centraal bij het zwembad. De hele dag door zijn hier volop drankjes en snacks verkrijgbaar. “Doordat de nieuwe bar ook een kleine keuken heeft, kunnen we wat meer bieden dan voorheen. Denk aan een menukaart met kleine gerechten als verse tonijnburgers”, vertelt Vincent.

Schildpadden spotten
De volgende stap van het vernieuwingsplan is de realisatie van het nieuwe hoofdgebouw. Dat is naar verwachting eind 2020 gereed. Vincent licht toe: “Het resort is ontzettend ruim opgezet. Belangrijkste doel is nu om het te herpositioneren zodat alles een betere ligging krijgt. Zo komt er een nieuwe hoofdingang en dan zie je meteen bij aankomst het zwembad, het strand en de zee. Naast de entree komt het nieuwe restaurant met Live Cooking. Ook wordt er een wellness- en fitnesscentrum en een casino op het resort geopend. Bovendien krijgen we een eigen winkelstraat met mogelijkheden om een auto of scooter te huren om het eiland te verkennen.”

Dat is zeker een aanrader, want het eiland leent zich uitstekend voor avontuurlijke dagtochten. “Bonaire heeft voor iedereen wat te bieden, van families met kinderen die naar het strand willen tot sportieve watersporters. We werken veel samen om activiteiten op het eiland te organiseren, zoals een boottocht om de zonsondergang op zee te bewonderen en kajakken door de mangrove. Je kunt hier ook geweldig kitesurfen en uiteraard duiken. Het resort heeft een eigen duikschool waar zelfs de beginneling terecht kan voor lessen. Of pak een snorkel en loop vanaf ons strand zo het kraakheldere water in om het koraal en de mooie vissen en schildpadden te spotten. Het is alsof je in een groot aquarium zwemt!”

‘Wie tijdens het zwemmen of zonnebaden dorst of trek krijgt, hoeft niet ver te lopen: de nieuwe beachbar ligt centraal bij het zwembad.’

Compleet vakantieresort
Het is wel duidelijk dat op Plaza Beach & Dive Resort Bonaire alle faciliteiten aanwezig zijn voor een heerlijke vakantie. Vincent benadrukt dit: “Zeker nu het zwembad klaar is, is het hier geweldig vakantie vieren. Als het hoofdgebouw klaar is, volgt de volgende fase met de realisatie van appartementen op een apart gedeelte van het resort, maar daar vertel ik later graag meer over. Het voornaamste is dat alles nog mooier wordt aan gelegd op dit complete vakantieresort, met het prachtige zwembad als uitgangspunt. Door de wind is de temperatuur hier trouwens echt altijd aangenaam en niet onbelangrijk: de kans op een orkaan heb je hier op de Benedenwindse Eilanden in tegenstelling tot de Bovenwindse niet. We hebben overigens ook nog de wens dat gasten straks rechtstreeks bij ons resort hun vliegtickets kunnen boeken. Het hele jaar door is dit het ideale vakantieadres!”