Hotel Liège Sélys

Het kan snel gaan. Vorig jaar opende in Luik het nieuwe Van der Valk Congreshotel en dit najaar is de stad alweer een tweede Van der Valk Hotel rijker. In hartje centrum werd een luxe hotel in een historisch pand overgenomen. Hotel Liège Sélys is een feit.

‘’Ooit woonden hier de burgemeesters, nu kun je er logeren.’’

Marco Wohrmann voert samen met zijn vrouw Anne-Sophie de directie over het hotel en is zeer trots op deze aanwinst. Hij vertelt: “Achter de schermen waren we hier al een klein jaar mee bezig, maar dat het nu definitief is geworden en wij er onze toekan op mogen plakken, is natuurlijk iets waar we heel blij mee zijn. In 2011 is het hotel opengegaan onder de naam Les Comtes de Méan. Dit alles na een verbouwing van maar liefst 42 miljoen, het duurste hotel ooit gebouwd in Wallonië. Het is in de markt gezet als een vijfsterren-hotel, maar wij richten ons met dit hotel op het viersterren-plus publiek. Dus wel de luxe van het prachtige pand, maar zonder de vijfsterrentarieven voor alle extra services.’’

Panoramisch uitzicht
Hotel Liège Sélys is te vinden in het oude kasteel van Luik. Een historisch erfgoed, waar vroeger de burgemeesters van de stad woonden. Voor een deel is het pand zelfs gebouwd op middeleeuwse stadsmuren. Marco: “In deze regio is het een heel bekend bouwwerk. Het ligt ook wat hoger, op de Mont Saint-Martin, waardoor je er een supermooi panoramisch uitzicht hebt op de binnenstad.” En wie bij een hotel in hartje stad denkt aan iets kleinschaligs met weinig parkeerplaatsen vergist zich, want het hotel heeft maar liefst 125 kamers, 11 zalen, een grote spa, restaurant en brasserie en een parking ernaast met 126 plekken. Niet slecht voor een hotel in het centrum van de stad! De spa Osmose heeft 11 behandelkamers, een sauna, hamam, bubbelbad en een grote relaxruimte. Ook heeft het hotel zijn eigen binnenzwembad. Van alles dus om er helemaal relaxed weer vandaan te komen.

De komende tijd vinden er nog wat verbouwingen in het hotel plaats, vertelt Marco. “Het huidige restaurant is niet goed genoeg voor onze standaard, dus we zullen hierin nog flink investeren om het helemaal Van der Valk-proof te maken. Er komt een open keuken met Live Cooking, een brasserie en een hotelbar, zodat we ook wat meer zitplaatsen in het restaurant kunnen creëren.” De verbouwingen starten komend voorjaar en worden gefaseerd uitgevoerd, zodat de gasten er zo min mogelijk last van hebben. De keuken van het restaurant zal wat meer fine dining zijn, wat de gasten van het luxe hotel ongetwijfeld zal aanspreken. 

De gouden balzaal
Het hotel heeft 11 zalen, waaronder verschillende vergaderzalen en boardrooms. Eén van de aspecten die het hotel absoluut spectaculair maakt, is de balzaal. Marco: “Hij is acht meter hoog en heel luxe bekleed met bladgoud, helemaal in kasteelstijl. Echt een fantastische zaal voor bruiloften en andere feesten. Ik denk echt wel één van de mooiste trouwlocaties van het land. Ik verwacht dan ook dat hier veel bruiloften geboekt gaan worden. Ook gaan we de balzaal inzetten voor bijvoorbeeld eindejaarsfeesten en speciale brunches.” 

Ook de suites zijn volledig in stijl van het oude kasteel ingericht en zijn te vinden in een ouder deel van het gebouw. Marco: “Ze zijn echt prachtig. Helemaal passend bij zo’n gebouw dat al duizend jaar bestaat. Al met al zijn het drukke, maar ook hele bijzondere tijden. Ik ben erg blij dat we een hotel in zo’n mooi gebouw van Wallonië tot het onze mogen rekenen!”