Fietstochten

De Achterhoek

De Achterhoek

Fietsen door de Achterhoek

De fietsersbond heeft de Achterhoek uitgeroepen tot beste fietsgebied van Nederland, en terecht! In dit zeer afwisselende landschap fiets je door prachtige natuurgebieden en kun je afstappen voor de vele opmerkelijke culturele hoogtepunten die de Achterhoek rijk is.

Recreatief én sportief

Voor de Achterhoek zijn diverse fietstochten uitgestippeld. Kies bijvoorbeeld voor de routes in de buurt van Winterswijk, Lichtenvoorde, Doetinchem of Hanzestad Zutphen. Je kunt zelfs meerdaagse tochten maken tot wel 400 km. Voor de sportieve fietser zijn er pittige uitdagingen met de mountainbike en de racefiets. Via de knooppunten kun je zelf je fietstocht bepalen.

Nationale landschappen

De Achterhoek staat vooral bekend om z’n nationale landschappen. Het gebied rond Winterwijk is een nationaal landschap met Meddoseveen, Korenburgerveen en Berkendelle. Maar ook met authentieke Scholteboerderijen waar de streek om bekend staat. Het Bergerbos van Montferland is ook een nationaal landschap en staat bekend om z’n toppen tot wel 92 meter hoog. Zeker een bezoekje waard tijdens je fietstocht.

Ook een fietstocht maken door de Achterhoek? Maak het uitje compleet met een overnachting in een van onze hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Fietstochten nabij Achterhoek