Fietsen op de Veluwe

Maak eens een fietstocht op de Veluwe. De vele heidevelden, het wildleven en de schitterende bossen van het Nationaal Park De Hoge Veluwe maken van je fietstocht een ware ontdekkingreis.

Natuur en cultuur

Het Nationaal Park De Hoge Veluwe omvat ongeveer 5.400 hectare met een grote diversiteit aan natuurschoon met stuwwallen en stuifzandgebieden. Bezoek onder andere cultureel erfgoed zoals het Kröller Muller Museum met de rijke collectie moderne kunst. Buiten het park, ook op de Veluwe, kun je fietsen naar Paleis het Loo en de kroondomeinen Het Loo voor een nostalgische toer.

Mooiste fietsgebied

De Veluwe is volgens kenners het mooiste fietsgebied van Nederland. Het landschap kent een grote verscheidenheid van bossen, vennen, heidevelden maar ook hoogteverschillen voor het sportievere fietswerk. Met 40 kilometer aan fietspaden is de Veluwe ook een van de grootste fietsgebieden. Via de knooppunten kun je prachtige routes uitstippelen langs de verschillende landschappen met bossen en heiden.

Ook een fietstocht maken door de Veluwe? Maak het uitje compleet met een overnachting in een van onze hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Fietstochten nabij Veluwe