Fietstochten

Het Rivierenland

Het Rivierenland

Fietsen in het Rivierenland

Het Rivierenland, een gebied waarin de rivieren de Linge, Waal en Maas stromen is ideaal om uitgebreide fietstochten te maken. Je fietst over kronkelende dijken en prachtige uiterwaarden. Langs water en door de fruitgaarden van de Betuwe.

Linge en Betuwe

De meest gebruikte fietsroutes zijn de Lingeroute en de Betuweroute. Deze zijn vooral geschikt voor de recreatieve fietser die onderweg z’n ogen flink de kost wil geven. Via knooppunten ontdek je de hoogtepunten van het Rivierenland. De boomgaarden van de Betuweroute zijn een lust voor het oog als ze in bloei staan. En rivieren zoals de Linge met soms woeste stromingen, geven een goed beeld van hetberoemde Nederlandse rivierenlandschap. Vanaf de dijken heb je een prachtig uitzicht.

Kastelen en forten

De streek van het Rivierenland bestaat uit de Bommelwaard, de Betuwe en het Land van Maas en Waal. Je fietst er langs plaatsten als Tiel, Zaltbommel en Geldermalsen die vooral bekend staan om de fruitteelt. Onderweg is er van alles te zien. Je kunt kastelen bezoeken, de riviervisserij ontdekken of de beroemde steenovens en forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie bezichtigen.

Ook een fietstocht maken door het Rivierenland? Maak het uitje compleet met een overnachting in een van onze hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Fietstochten nabij Rivierenland