Gooi- en Vechtstreek

Gooi- en Vechtstreek

Fietsen door de Gooi- en Vechtstreek

De Gooi en Vechtstreek wordt ook wel de rijke oase van de Randstad genoemd. En dat is niet overdreven. Je kunt er prachtige fietstochten maken en genieten van schitterende natuur en de fraaie architectuur van vestigingen, landhuizen en kastelen.

Villa’s en natuur

De Gooi en Vecht toont een - voor Nederlandse begrippen - opmerkelijke pracht aan villa’s en andere architectonische topprestaties. Je fietst er langs indrukwekkende monumenten en historische gebouwen. De bossen en heidevelden bieden een keur aan natuurpracht. Of fiets eens een rondje Loosdrechtse plassen. Onderweg kun je bij diverse aanbieders een bootje huren.

Brinken en vestingen

De grote publiektrekkers van Gooi en Vecht zijn brinkdorpen als Muiderberg en Laren. Ook het afstappen waard: de vestingsteden Naarden, Bussum en Muiden. Hier kun je de forten bezichtigen en de sfeer proeven van de oud-Hollandse winkelstraatjes. Met de fietsknooppunten kun je zelf een tocht samenstellen. Of maak gebruik van bestaande fietsroutes zoals Rondje Vechtstreek (26 km), ontdek de Loosdrechtse Plassen route (42 km) en de Plassenroute Weesp (37 km).

Ook een fietstocht maken door de Gooi- en Vechtstreek? Maak het uitje compleet met een overnachting in een van onze hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Fietstochten nabij Gooi- en Vechtstreek