Het Groene Hart

Het Groene Hart

Fietsen door Het Groene Hart

Het Groene Hart is een echte fietserstreek. Het biedt een combinatie van Oud-Hollandse dorpen, uitgestrekte polderlandschappen en plassen. Veel water. En veel te zien op korte afstanden. Met z’n vele, comfortabele fietspaden is het Groene Hart ideaal voor zowel recreatieve als sportieve fietsers.

Buitenplaatsen en plassen

Het gebied van het Groene Hart wordt begrensd door Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. In deze ‘longen van de Randstad’ fietst u langs buitenplaatsen en boerderijtjes. Je kunt gebruik maken van de knooppunten en zelf een tocht samenstellen. Maar je kunt ook kiezen voor allerlei leuke themaroutes zoals de Nieuwkoopse Plassenroute, de Dworse route en het Fietsrondje Mije bij Nieuwkoop. Of ga naar een van de Toeristische Overstappunten (TOP) en kies daar uit diverse TOProutes.

Kazen en molens

Vooral de kaasboerderijen zijn een afstapje waard tijdens je fietstocht. Maak bijvoorbeeld eens de Boerenkaasroute Vijfherenlanden van 46 km. Je komt dan alles te weten over de beroemde Hollandse boerenkaas. In oude typische kaasdorpjes als Bodegraven, Ameide, Hazerswoude-Dorp en Schoonrewoerd kun je rondleidingen krijgen en kaasproeverijen bijwonen. Onderweg kun je ook de vele oud-Hollandse molens bewonderen. Velen zijn nog in gebruik en kunnen van binnen worden bezichtigd.

Ook een fietstocht maken door Het Groene Hart? Maak het uitje compleet met een overnachting in een van onze hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Fietstochten nabij Groene Hart