Rotterdam

Rotterdam

Fietsen rondom Rotterdam

De regio Rotterdam biedt verrassend veel mogelijkheden voor fietstochten. Uiteraard is een tocht door de havens al een hele belevenis. Even buiten het centrum openbaart zich een enorme natuurpracht met authentieke dorpjes als Capelle aan den IJssel. Onderweg krijg je alle gelegenheid om af te stappen voor oude kastelen, kerken en boerderijen.

Parken en rivieren

Ontdek Rotterdam en omstreken eens op de fiets. Je kunt schitterende fietstochten maken zoals de Parkenroute van 37 km waarmee je volop geniet van de natuur. Ontdek het oer-Hollandse rivierenlandschap met de Rivierenroute. Uiteraard kun je ook gebruik maken van knooppunten en je eigen fietstochten samenstellen.

Stad en ambachten

Een van de hoogtepunten in de regio Rotterdam is de Kinderdijk met z’n vele molens, weiden en langgerekte dorpen en historische boerderijen. In Schiedam stap je af voor de traditionele kaasproductie en andere oude ambachten. Je vindt er zo’n 300 monumenten die je op de fiets kunt bezichtigen. Ook kunt je de stad Rotterdam ontdekken met fietsroutes zoals de Centrumroute en de Havenroute. Deze voeren je langs de hoogtepunten van de stad en geven je een bijzonder veelzijdig beeld van Rotterdam.

Ook een fietstocht maken door de regio Rotterdam? Maak het uitje compleet met een overnachting in een van onze hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Wist je dat vlakbij Hotel Ridderkerk de molens van Kinderdijk te vinden zijn? Op de website van de VVV zijn enkele fraaie fietsroutes te vinden. 

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Fietstochten nabij Rotterdam