De Bollenstreek

De Bollenstreek

Fietsen door de Bollenstreek

De Bollenstreek, bekend om haar schitterende, uitgestrekte landschappen vol bloemen. Fiets in het voorjaar door deze kleurrijke velden vol tulpen, narcissen en hyacinten. Vervolg je fietstocht door de duinen en langs het strand van de Noordzee.

Bloemen in bloei

Fietsen door de Bollenstreek is vooral een aanrader in het voorjaar wanneer de bloemen in bloei staan. Dan kun je ook de Keukenhof bezoeken waar een hele wereld van bloemenpracht voor je open gaat. Onderweg maak je kennis met historische monumenten en pittoreske dorpjes. Met de knooppunten van de knooppuntenroute kun je zelf je fietstocht uitstippelen. Of kies voor een thematocht langs de kastelen en landgoederen van de Bollenstreek.

Noordwijk en Leiden

De Bollenstreek is een gebied van ongeveer Haarlem tot Leiden en staat bekend om z’n bollenteelt. In Lisse kun je het museum De Zwarte Tulp bezoeken om alles te weten te komen over de historie van deze bijzondere bloemenstreek. Tijdens je fietstocht kun je kustplaatsen als Katwijk en Noordwijk aandoen. Voor meer cultuur kun je het historische centrum van Leiden ontdekken. De gezellige grachten en de vele toonaangevende musea zijn zeker een bezoekje waard.

Ook een fietstocht maken door de Bollenstreek? Maak het uitje compleet met een overnachting in een van onze hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Fietstochten nabij Bollenstreek