De Alblasserwaard

De Alblasserwaard

Fietsen door de Alblasserwaard

Fietsen door de Alblasserwaard is een typisch Hollandse belevenis. De vele molens van de Kinderdijk en de uitgestrekte polders geven hét beeld waar ons land bekend om staat. En dat kun je het beste ervaren op de fiets. Hollandser kan het niet.

Molens en polders

Probeer eens de molenfietsroute van werelderfgoed Kinderdijk. Tijdens deze prachtige fietstocht ontdek je maar liefst 19 bijzondere windmolens waarmee de strijd tegen het water werd gewonnen. De Kinderdijkse windmolens hielden de polders droog en voorkwamen verzakkingen van de bodem waardoor de Alblasserwaard bewoond kon worden. Met de knooppunten kun je zelf een route uitstippelen, bijvoorbeeld langs plaatsjes als Streefkerk en Nieuwpoort.

Weiden en vogels

De molens en waterbeheersing zijn de absolute hoogtepunten van de Alblasserwaard. Maar de natuur mag er ook zijn. Tussen de pittoreske dorpjes fiets je door een uitgestrekt veenweidegebied op ongeveer anderhalve meter onder zeespiegelniveau. In de zogenaamde Vijfheerenlanden kun je vooral veel bijzondere vogelsoorten zien tijdens je fietstocht.

Ook een fietstocht maken door de Alblasserwaard? Maak het uitje compleet met een overnachting in een van onze hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Fietstochten nabij Alblasserwaard