Amstelland

Amstelland

Fietsen door Amstelland

Amstelland ligt tussen Amstelveen en het Amsterdam-Rijnkanaal en is beslist een fietstocht waard. Op een steenworp afstand van de stad kom je helemaal tot rust in de prachtige natuur. Ook kun je fraaie plaatsjes bezoeken zoals Giethoorn en monumenten zoals de Kruithuizen en vele molens.

Bossen en buitenplaatsen

Amstelland bestaat uit veengebieden, polders en bossen. Je kunt er uitstekend fietsen en genieten van natuur en cultuur. Er zijn bijzondere tochten uitgestippeld die allen uitkomen in Ouderkerk aan de Amstel, het historische hart van Amstelland. De tochten voeren je langs hoogtepunten zoals de historische buitenplaatsen waar welvarende Amsterdamse kooplieden in de Gouden Eeuw hun vakanties doorbrachten.

Groengebied en Rondehoep

Groengebied Amstelland is onderdeel van het Amstelland en is ingericht om de natuur zoveel mogelijk haar gang te laten gaan. Dat heeft een fraai landschap opgeleverd om fietstochten te maken. Er heerst totale rust en er zijn volop comfortabele fietspaden. Fiets bijvoorbeeld eens door de Middelpolder en Polder de Rondehoep. In deze stiltegebieden kun je allerlei bijzondere vogelsoorten zien.

Ook een fietstocht maken door Amstelland? Maak het uitje compleet met een overnachting in een van onze hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Fietstochten nabij Amstelland