Waterland

Waterland

Fietsen door Waterland

Maak prachtige fietstochten door Waterland en ontdek pittoreske dorpjes zoals Volendam, Edam, Hoorn en Monnickendam. Of maak een tocht langs het Markermeer en ontdek de cultuur van de Oud-Hollandse dijkdorpen.

Oer-Hollands landschap

Waterland is een laaggelegen veenweidegebied rondom Volendam, van Amsterdam-Noord tot het Markermeer. Door het vlakke oer-Hollandse landschap kun je er ideaal fietsen en valt er veel te zien. Er zijn diverse routes uitgestippeld die u langs de hoogtepunten voeren zoals de Aeën en Dieën-route, Gouwzeeroute, Veenweide-Wormerroute en de Beemsterroute.

Forten en oud-Hollandse woningen

Tijdens je fietstocht door Waterland kun je verrassende bezienswaardigheden bezoeken. Maak kennis met de beroemde forten van de Stelling van Amsterdam zoals Fort Krommeniedijk en Fort St. Aagtendijk. Ook de natuur eromheen is een bezoek meer dan waard. Broek in Waterland is een absolute must om doorheen te fietsen. De typische oud-Hollandse woningen en de knusse straatjes zijn een lust voor het oog.

Ook een fietstocht maken door Waterland? Maak het uitje compleet met een overnachting in een van onze hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Fietstochten nabij Waterland