Fietstochten

Utrechtse Heuvelrug

Utrechtse Heuvelrug

Fietsen op de Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug is een zeer afwisselend natuurgebied met bossen, heiden, vennen en stuifzanden. Fiets langs boomgaarden en monumenten. Ideaal voor zowel de sportieve fietser als de recreatieve toerfietser. De vele landgoederen en kastelen maken de Utrechtse Heuvelrug een ideaal gebied om cultuur en natuur te ontdekken.

Beschermd natuurlandschap

Het heuvelachtige landschap bestrijkt zo’n 6000 hectare beschermd natuurlandschap en maakt deel uit van knooppuntenroute. Via de knooppunten maak je kennis met de vele culturele en historische hoogtepunten van het Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug. Op elk knooppunt vind je een bord waarmee je zelf uw tocht kunt samenstellen. Of meld je aan bij een van de vele fietsclubs voor een sportieve fietstocht.

Kastelen en landgoederen

De Utrechtse Heuvelrug staat vooral bekend om z’n kastelen en landgoederen. Tijdens je fietstocht kunt u eindeloos ronddolen door Kasteel Amerongen, Huis Doorn en Slot Zeist. Vanaf de Piramide van Austerlitz heb je een prachtig uitzicht over het hele gebied.

Ook een fietstocht maken door de Utrechtse Heuvelrug? Maak het uitje compleet met een overnachting in een van onze hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Fietstochten nabij Utrechtse Heuvelrug