Fietstochten

Twente

Twente

Fietsen in Twente

Twente op de fiets. Dat betekent genieten van het Sallandse landschap met z’n glooiende akkers, weilanden, bossen, houtwallen en authentieke boerderijen. Voor zowel recreatieve als sportieve fietsers biedt Twente volop uitdagingen.

Rust en charme

Als fietsstreek is Twente bijzonder gevarieerd en heeft grote natuurgebieden waar je ongestoord doorheen kunt fietsen. Je ontdekt het boerenlandschap met al z’n rust en charme. De prachtige kleuren van de bossen worden afgewisseld met slingerende beekjes en fraaie boerderijen. Probeer bijvoorbeeld eens het Rondje Twente. Deze meerdaagse fietstocht van 165 km voert je over de Sallandse Heuvelrug. Je fietst door het boerenland met authentieke plaatsjes als Delden, Ootmarsum en Denekamp waar traditionele gebruiken nog in ere worden gehouden.

Dino’s en terrasjes

Leuke afstapplekken in Twente zijn onder andere het natuurhistorisch museum Natura Docet met haar inmiddels beroemde dinosaurussen- en walvissententoonstelling. Bezoek het kasteel van Twickel en maak wandelingen door de schitterend onderhouden tuinen. Ook de stad Enschede is een bezoek meer dan waard. De historische binnenstad kent vele culturele bezienswaardigheden en gezellige terrasjes.

Ook een fietstocht maken door Midden- en West-Brabant? Maak het uitje compleet met een overnachting in een van onze hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Fietstochten nabij Twente