Groningen

Groningen

Fietsen in Groningen

Het vlakke landschap van Groningen leent zich ideaal voor fietstochten. Geniet van rust en ruimte en laat je verrassen door de fraaie natuur en monumentale gebouwen. Het historische centrum van de Stad Groningen biedt vele bezienswaardigheden en een zeer aangenaam fietsgebied.

Streekroutes en culinaire tochten

Groningen kent een sterke fietscultuur. Er zijn uitstekende fietspaden en een uitgebreid fietsroutenetwerk waarmee je diverse bezienswaardigheden kunt bezichtigen. Of kies voor thematische routes zoals streekroutes, kinderfietsroutes en culinaire tochten. Voor elk type fietser biedt Groningen een aantrekkelijke fietstocht.

Fietsstad Groningen

De stad Groningen is uitgeroepen tot Fietsstad van Nederland en heeft allerlei hoogtepunten die je op de fiets kunt bereiken. Bezoek bijvoorbeeld het Goudkantoor, De hoge der A en De Aa-kerk. Uiteraard mag een bezoek aan de Martinitoren en andere historische gebouwen niet ontbreken. Het centrum van Groningen is deels afgesloten voor auto’s wat het fietsen in de stad zeer veilig maakt. Ook zijn er veel gratis bewaakte stallingen en fietsenrekken in het centrum.

Ook een fietstocht maken door Groningen? Maak het uitje compleet met een overnachting in een van onze hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Fietstochten nabij Groningen