Friesland

Friesland

Fietsen door Friesland

Ontdek Friesland op de fiets. Maak prachtige tochten door het typische landschap van Friesland met de beroemde meren en plassen. Zie hoe Friese zeilschepen door de wateren glijden. Of fiets helemaal door naar de waddenkust en beleef het droogvallen van het wad.

Waterrijk en authentiek

Het waterrijke Friese landschap is beslist een aanrader voor een stevige fietstocht. Op en rond de meren maak je kennis met een grote diversiteit aan flora en fauna. Door het vlakke landschap is Friesland bovendien voor elk type fietser goed te doen. Je kunt uitgebreide fietstochten maken aan de hand van de knooppuntenroute die je langs oud-Friese culturele hoogtepunten voert. Onderweg zie je heidevelden, vaarten, plassen, de beroemde veenpoelen en authentieke Friese dorpjes.

Ontdek het waddengebied

In het noorden van Friesland ligt het waddengebied. Dit is een van de meest ongerepte natuurgebieden van Nederland. De Friese Zeedijk scheidt daar de zee van het land en dat brengt bijzondere fauna met zich mee. Ook kun je meemaken hoe het wad droogvalt of bezoek de Friese Waddeneilanden via de veerboot vanuit Harlingen. Met de fiets is dat prima te doen.

Ook een fietstocht maken door Friesland? Maak het uitje compleet met een overnachting in een van onze hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Fietstochten nabij Friesland