Fietstochten

Ardennen

Ardennen

Fietsen door de Ardennen

Door de vele bergen is fietsen in de Ardennen vooral een sportieve uitdaging. Maar er zijn ook volop routes waar je als recreatieve fietser kunt genieten van het prachtige landschap. Deze zogenaamde Ravelroutes zijn redelijk vlak en voeren je langs pittoreske plekjes.

Rust en Ravelroutes

De Ravelroutes van de Ardennen bestaan uit speciaal aangelegde, autoloze fietspaden langs rivieren en door bossen. Je geniet er van pure rust en de pracht van de Waalse natuur. Het is mogelijk om tochten te maken van Luik naar Namen. Of meerdaagse tochten van Ciney tot Landen. Voor de meer sportieve fietsers zijn er mountainbike routes die juist wel de hoogteverschillen van het landschap opzoeken.

Grotten en watervallen

Tijdens je fietstocht door de Ardennen kun je afstappen voor diverse bezienswaardigheden. Op nummer 1 staat natuurlijk de Grotten van Han waar je zelfs een ondergronds boottochtje kunt maken. Bezoek eens de waterval van Coo, de een na hoogste van België waar je ook fraaie wandelingen kunt maken. Loop eens door het kleinste stadje ter wereld Durbuy met middeleeuwse gebouwen en leuke terrasjes. Met fietsknooppunten kun je zelf tochten samenstellen rondom deze hoogtepunten van de Ardennen.

Ook een fietstocht maken door de Ardennen? Maak het uitje compleet met een overnachting in een van onze hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Fietstochten nabij Ardennen