Fietstochten

Land van Herve

Land van Herve

Fietsen door het Land van Herve

Ga eens sportief of recreatief fietsen in Het Land van Herve in Wallonië. Het glooiende landschap met z’n boomgaarden en hagen biedt voor elke fietser een uitdaging. Je kunt er prachtige fietstochten maken tussen Aken en Luik.

Toscane van België

Voor het echte sportfietsen mag Het Land van Herve dan minder geschikt zijn. Het wegdek en het verkeer lenen zich daar minder voor dan andere delen van België. Toch kun je er prima fietstochten maken en bijzondere plekjes ontdekken. Omdat deze streek nog redelijk onontdekt is door toerisme kun je nog volop genieten van authentieke plaatsjes als Thimister, Soiron, Clermont en Charneux. Of bezoek eens een abdij zoals de Abdij van Val-Dieu en ontdek het geestelijke leven van deze schitterende streek die ook wel het ‘Toscane van België’ wordt genoemd.

Avontuurlijk fietsen

In het Land van Herve zijn geen fietsknooppunten of andere borden. Je zult je fietstocht daarom zelf moeten uitstippelen. Maar dat maakt fietsen in deze streek juist zo avontuurlijk. Je kunt bijvoorbeeld een tocht maken langs Herve zelf en allerlei heerlijke streekproducten proeven. Ook kun je de klim naar het drielandenpunt maken waar België, Nederland en Duitsland aan elkaar grenzen. Of breng een bezoek aan het Amerikaans militair kerkhof met 8000 Amerikaanse graven uit de Tweede Wereldoorlog.

Ook een fietstocht maken door het Land van Herve? Maak het uitje compleet met een overnachting in een van onze hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Fietstochten nabij Land van Herve