Fietstochten

Midden-Limburg

Midden-Limburg

Fietsen in Midden-Limburg

Midden-Limburg biedt fietsers een zeer gevarieerd gebied. Je kunt zowel pittige heuvels beklimmen als vlakke delen doorkruizen. Onderweg kun je allerlei middeleeuwse plaatsen aandoen en van het natuurschoon genieten.

Natuur en water

Maak een uitgebreide fietstocht door het prachtige landschap van Midden-Limburg. Je kunt er prachtige tochten maken door gebieden als de Groote Peel, de bossen van Leudal, langs slingerende beken en de heidegebieden van de Meinweg. In de nationale parken kom je helemaal tot rust, midden in de wilde natuur. Fietsen langs het vele water van de Maasplassen, het grootste watersportgebied van Nederland, is beslist ook een aanrader.

Kastelen en kerken

Midden-Limburg is het ‘smalle’ deel van de provincie Limburg, tussen Duitsland en België. Het staat vooral bekend om z’n burchten en kastelen. Tijdens je fietstocht kun je ook religieuze gebouwen bezoeken zoals de abdijkerk of de Basiliek van de Heilige Wiro, Plechelmus en Otgerus. Voor culturele ontdekkingen kun je onder andere terecht bij het ‘Witte stadje’ Thorn waarvan de geschiedenis teruggaat tot wel de 10e eeuw. Of ga eens langs bij een van de Maasdorpjes. Pure nostalgie met middeleeuwse gebouwen en monumentale woonhuizen.

Ook een fietstocht maken door Midden-Limburg? Maak het uitje compleet met een overnachting in een van onze hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Fietstochten nabij Midden-Limburg