Fietstochten

Zuid-Limburg

Zuid-Limburg

Fietsen in Zuid-Limburg

Voor fietsers staat Zuid-Limburg bekend om z’n glooiende landschap met soms pittige heuvels. Sportfietsers komen hier regelmatig om aan hun klimtechniek te werken. Maar Zuid-Limburg biedt ook fraaie gebieden waar de recreatieve fietser volop kan genieten.

Zuid-Limburg

Fietsroute De VVV heeft een bijzondere route ontwikkeld die je door het heuvelland van Zuid-Limburg leidt. Je fietst onder andere langs prachtige kastelen, het Redemptoristen klooster, een kasteelruïne en grotten. Ook kun je zelf tochten samenstellen over de Maasvlaktes met sfeervolle dorpjes en steden waar je onderweg even een terrasje kunt pakken.

Grotten en toppen

Absolute aanraders in Zuid-Limburg zijn onder andere het recreatie- en natuurgebied Park Gravenrode, de Fluweelengrot van Valkenburg, de Romeinse catacomben en natuurlijk de Bourgondische stad Maastricht. Of stap eens af bij het Drielandenpunt in Vaals. Een flinke klim maar je wordt beloond met een prachtig uitzicht vanaf het hoogste punt van Nederland.

Ook een fietstocht maken door Zuid-Limburg? Maak het uitje compleet met een overnachting in een van onze hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Fietstochten nabij Zuid-Limburg