Fietstochten

Waals-Brabant

Waals-Brabant

Bezoek het gezellige Waals-Brabant

In Wallonië, het Franstalige gedeelte van België, ligt de provincie Waals-Brabant. Ondanks dat dit de kleinste provincie van het Waals Gewest is, zijn er genoeg leuke outdoor-activiteiten te doen. Zo is het aan te raden om bij een bezoek aan deze provincie een fiets mee te nemen, zodat je de prachtige natuur én cultuur kunt ontdekken. De combinatie van natuurreservaten en eeuwenoude kastelen maken deze regio uniek en absoluut een bezoek waard.

Fietsen in Waals-Brabant

Zowel de serieuze als de recreatieve fietser heeft genoeg keuze uit fietsroutes door Waals-Brabant. Van lange routes die meerdere landgrenzen kruisen tot aan een combinatie van een stedentrip en een fietstocht – Waals-Brabant biedt voor iedereen wat passends. Fietsroutes kan je zelf samenstellen dankzij het wegennet RAVeL, dat bestaat uit wegen die speciaal aangelegd zijn voor fietsers.

Wil je fietsen combineren met cultuur? Dan zit je in Waals-Brabant goed! Hier vind je diverse monumenten, zoals de bekende Saint-Gertrude kerk, het kasteel van Bois Seigneur Isaac en de bekende Abdij van Villers. De fietsliefhebbers kunnen ervoor kiezen om de eeuwenoude plekken op één dag te bekijken. Tussen deze plekken fiets je door diverse dorpen en landerijen. Een unieke fietstour om de regio te leren kennen terwijl je cultuur en natuur met elkaar combineert. 

Verken Nivelles met de fiets

Ben je juist geïnteresseerd in de verhalen achter deze eeuwenoude bijzondere gebouwen en wil je hier de tijd nemen om deze plekken te verkennen? Bekijk dan de mogelijkheden voor rondleidingen. De gids neemt je mee terug in de tijd en vertelt je alles over de monumenten. Na de rondleiding kan je neerstrijken op een van de terrasjes in Nivelles of nog even rondsnuffelen op de lokale (rommel)markten. Hier proef je echt de lokale cultuur. Ben je nog niet uitgekeken? Dan komt de fiets hier goed uit want zo kan je meer van de stad zien. Breng bijvoorbeeld ook een bezoek aan de Saint-Jacques wijk, ook wel bekend als de wijk van de bierbrouwers. Hier vind je nog diverse sporen van de oude bierbrouwerijen terug.

Na een hele dag op pad met de fiets te zijn geweest is het tijd om even aan te sterken en de culinaire kant van Nivelles te leren kennen. Je hebt uitgebreide keuze uit diverse cafés, brasseries en restaurants waar je ondergedompeld wordt in de lokale gastronomische cultuur. Ideaal voor fijnproevers.

Wil je meerdere dagen genieten van deze bijzondere regio? Combineer dan je bezoek aan Nivelles met een overnachting in een van onze hotels. 

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Fietstochten nabij Waals-Brabant