Waasland

Waasland

Verken het veelzijdige Waasland

De streek ‘Land van Waas’, ook wel ‘Waasland’ genoemd, staat bekend om haar veelzijdige landschap en mooie natuurgebieden. Deze groene regio is hierdoor ideaal voor mooie fietstochten. Het Waasland ligt in de provincie Oost-Vlaanderen en grenst in het noorden aan Nederland en in het zuiden aan de Durme en de Schelde.

Fietsen in Waasland

Deze groene regio is perfect om te verkennen per fiets. Probeer een van de diverse fietsroutes, variërend van 23 kilometer tot aan 50 kilometer. De fietsroutes zijn voorzien van autovrije fietspaden en hiermee is de fiets dé ideale manier om dit prachtige natuurgebied te verkennen. Het landschap varieert van polders, bossen en weilanden tot aan Durme-dijken en eeuwenoude kastelen. Maak een stop bij een van de natuurhuizen of dorpscafés onderweg of neem een eigen kleed en lunch mee voor een picknick in de natuur. U kunt de fietsroutes combineren waardoor het Waasland zowel voor een korter als een langer verblijf geschikt is.

Combineer fietsen met cultuur

Wilt u in al fietsend de cultuur van Waasland verkennen? Combineer een fietsroute dan met een bezoek aan meerdere omliggende dorpen. Huur een fiets in het hotel, kies een van de fietsroutes en u bent klaar voor vertrek. Maak ondertussen een stop in een van de dorpjes en proef de gezellige Bourgondische cultuur in de lokale restaurants. Nadat u de omgeving heeft verkend, sluit u als hoogtepunt de middag af in Beveren. Rust uit op een terrasje in het centrum en geniet gezellig na onder het genot van een hapje en een drankje.

Combineer uw bezoek aan het veelzijdige Waasland met een overnachting in een van onze hotels. Informeer bij het hotel naar de mogelijkheid om (elektrische) fietsen te huren en naar de fietsroutes. 

Deelnemende hotels

Toon filters

Fietstochten nabij Waasland