Antwerpse Kempen

Antwerpse Kempen

Ontdek de Antwerpse Kempen

De Antwerpse Kempen is het meest oostelijk deel van de Kempen, een regio die zich ongeveer tussen de driehoek Eindhoven, Hasselt en Antwerpen bevindt. De Kempen karakteriseert zich als een bosrijke omgeving, waar je ook afwisselend veel akkerland en mooie stukjes heide vindt.

Bourgondische fietsroutes

Op de Antwerpse Kempen zijn allerlei culiniare routes te vinden. Zo heb je de cylcling dinner in Lier, waarbij je start met een ontbijt op de Grote Markt in Lier, waarna je vervolgens van gerecht naar gerecht fietst. En dit is lang niet de enige optie.

Fietsen langs de Dodendraad

Naast de culinaire routes biedt het gebied nog veel meer. Wat te denken aan een fietstocht langs de Dodendraad. Deze weerspiegelde de grens in WO 1 tussen oorlog en vrede, bestaande uit een elektrische versperring van 2000 volt.

Bezoek Antwerpen

Natuurlijk kun je een tocht door dit gebied ook altijd combineren met een bezoek aan Antwerpen, een stad vol bezienswaardigheden en gezellige terrasjes en restaurants. Of wat dacht je van een meerddaagse trektocht, waarbij je meerdere lokaties aandoet?

Ook per fiets de Antwerpse Kempen verkennen? Maak dan gebruik van het onderstaande aanbod of combineer je fietstocht door de Antwerpse Kempen met een overnachting in een van onze hotels.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Fietstochten nabij Antwerpse Kempen