Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Ontdek Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

België bestaat uit drie gewesten. Het Vlaamse-, Waalse- en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Deze laatste heeft alleen niet dezelfde juridische status als de andere twee. Het hoofdstedelijk Gewest omvat de 19 gemeenten van het arrondissement Brussel-Hoofdstad en is het centrum van het stedelijk gebied van Brussel. Het gehele stedelijke gebied van Brussel (agglomeratie) telt ruim 2 miljoen inwoners. Eigenlijk valt dit mee wanneer je bedenkt dat er alleen in het centrum al bijna 1,2 miljoen mensen wonen.

Fietsen

Als je van fietsen en wandelen in een verstedelijkt gebied houdt is De Groene Wandeling door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest absoluut de moeite waard. Het is een lus-vormig wandeltraject van meer dan 60 kilometer waar je zowel als fietser en wandelaar het Gewest kunt ontdekken. Je komt langs tal van parken en beschermde natuurzones. De route leidt je door diverse landschappen. Zo kom je langs aangelegde parken, bosjes, moerassen, boomgaarden, landschapstuinen, vijvers, kasteelparken en het andere moment sta je ineens op het platteland. Het heeft als doel om het publiek kennis te laten maken met natuur rondom een stad. Het isoleert je niet van Brussel, maar je komt terecht in een mooi geïntegreerde groene gordel in een verstedelijkt gebied.

Je leert Brussel op een andere manier kennen. Ook benieuwd naar de andere kant van Brussel? Ga er even lekker tussenuit om erachter te komen!

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Fietstochten nabij Brussels Hoofdstedelijk Gewest