Stedentrips

Antwerpen

Antwerpen

Ontdek Antwerpen

Havenstad Antwerpen bruist van energie. Het uitgaansleven en de culturele dynamiek maken de stad een bijzondere metropool. Ideaal voor een citytrip. In enkele dagen ontdek je historische plekjes, culinaire restaurants en couture van exclusieve boetiekjes. Of ga eens langs bij de Vogeltjesmarkt. Al decennia lang een begrip voor curiosa en snuisterijen.

Kathedraal en diamanten

Met of zonder gids, een stadswandeling door het historische centrum van Antwerpen is een absolute must. Maak een tocht door de stad en ontdek bezienswaardigheden zoals de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal uit de 14e eeuw met schitterende muurschilderingen van onder andere Rubens. Brouwerij De Konink geeft rondleidingen waarmee je kunt zien hoe hét bier van België wordt gebrouwen. Bij het Centraal Station ligt de Diamantwijk, de trots van Antwerpen. Hier wordt wereldwijd gehandeld in diamanten en kun je zelf ook kopen in een van de vele diamantwinkeltjes.

De Meir en Vogeltjesmarkt

Antwerpen is een winkelstad bij uitstek met ‘De Meir’ als middelpunt. In deze winkelstraat vind je grote winkelketens. In de zijstraatjes zijn de kleinere, exclusieve boetiekjes waar je terecht kunt voor haute couture en exclusieve merken. Voor curiosa kun je zondag’s terecht op de Vogeltjesmarkt of Vogelenmarkt. Daar vind je een bonte verzameling van vooral antieke of net geen antieke spullen. Er heerst een zeer ontspannen, gemoedelijke sfeer. Sluit de dag af met een heerlijk Belgisch biertje op een terras, bijvoorbeeld aan de Grote Markt.

Van plan Antwerpen te bezoeken? Maak het uitje dan compleet met een overnachting in een van de Van der Valk hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Stedentrips nabij Antwerpen