Stedentrips

Gent

Gent

Ontdek Gent

Gent heeft een indrukwekkende historische binnenstad waar de nostalgie vanaf druipt. Bezoek er monumentale gebouwen en proef de sfeer van de Leie, de rivier die door de stad loopt en romantische plekje heeft als de Graslei en de Korenlei. Tijdens een weekendje Gent kom je ogen en oren te kort.

STAM en Lam Gods

Maak een wandeling door het historische centrum van Gent. Begin je ontdekkingstocht met een bezoek aan het STAM. Dit museum in de 14e-eeuwse abdij vertelt je alles over de roerige geschiedenis van de stad Gent. In Kasteel het Gravensteen, midden in de stad, kom je alles te weten over deze middeleeuwse vesting en de belagers van Gent. De grootste bezienswaardigheid is de Sint-Baafskathedraal. In deze imposante kerk uit de 14e eeuw hangt het meesterwerk van Jan van Eyk: ‘De aanbidding van het Lam Gods’.

Graslei en Brocante

Voor gezelligheid kun je het beste terecht op een terras van de Korenlei of de Graslei. Tussen deze kades stroomt de rivier de Leie. Een heel sfeervolle plek waar zowel de bewoners als toeristen graag komen. Vanuit de oude haven van Gent, de Graslei, kun je bovendien rondvaarten maken of zelf een sloep huren en vanaf het water de historische bouwwerken van Gent bewonderen. In het weekend bruist Gent van de markten. De brocante markt bij Sint-Jacobs is op zich al een bezienswaardigheid. Verkopers vanuit het hele land brengen hun curiosa en antiek aan de man.

Van plan Gent te bezoeken? Maak het uitje dan compleet met een overnachting in een van de Van der Valk hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Stedentrips nabij Gent