Stedentrips

Breda

Breda

Ontdek Breda

In Breda staat gezelligheid voorop. Overal in de stad vind je sfeervolle terrassen en cafés waar je op z’n Brabants gastvrij wordt ontvangen. Breda is een bruisende stad met een rijke geschiedenis. In het historische centrum kom je alles te weten over deze voormalige Baronie in het zuiden des lands.

Kasteel en monument

Om in een kort tijdsbestek een goed beeld te krijgen van Breda kun je het beste de Historische Kilometer lopen. Tijdens deze stadswandeling kom je langs Kasteel Breda, het Spanjaardsgat en het Begijnhof. Of maak een rondvaart vanaf de haven. Dan zie je de vele monumentale gebouwen van Breda vanaf het water. Onze-Lieve-Vrouwekerk, midden in het centrum, is het belangrijkste monument van Breda. De 15e eeuwse architectuur, muurschilderingen en met bladgoud beklede plafonds zijn een lust voor het oog.

Shoppen en gezelligheid

Behalve historische hoogtepunten heeft Breda ook veel winkelplezier te bieden. Je kunt er heel leuk shoppen. In de binnenstad vind je trendy winkelcentra zoals ’t Sas. In dit chique binnenplein vind je de wat chiquere winkels en een heel fraai terras. De Barones is een luxe, overdekt winkelcentrum met zowel kleine bijzondere zaakjes als grote ketens, Uitgewinkeld? Ga dan eens naar de Grote Markt voor een drankje op een gezellig terras of een hapje in een van de culinaire restaurants.

Van plan Breda te bezoeken? Maak het uitje dan compleet met een overnachting in een van de Van der Valk hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Stedentrips nabij Breda