Stedentrips

's-Hertogenbosch

's-Hertogenbosch

Ontdek 's-Hertogenbosch

Den Bosch heeft een zeer knusse binnenstad met bijzondere winkeltjes en historische bezienswaardigheden. En alles ligt dicht bij elkaar zodat je in één dag een ideale tocht kunt maken langs hoogtepunten, terrassen en winkels. Onderweg neem je natuurlijk een Bossche Bol.

Sint Jan en Sint Cathrien

De tocht begint met een onvermijdelijk bezoek aan de Sint Janskathedraal. Deze basiliek dateert van 1380 en staat bekend als het hoogtepunt van gotiek in Nederland. Het Bossche stadhuis heeft een indrukwekkende classicistische barokstijl. De Citadel speelde een belangrijke rol in de verdediging van de stad rond 1640. De Sint Cathrien uit 1533 is een ander architectonisch hoogtepunt met een bijzondere pastorie in Zuid-Nederlandse Renaissancestijl.

Binnendieze en de Markt

Den Bosch staat bekend om z'n zogenaamde Binnedieze. Dit is een stelsel van waterlopen, beken en stromen door de stad. Een groot deel van deze waterwegen is 'overkluisd' wat betekent dat er bovenop gebouwd werd en dus aan het zicht werd onttrokken. Dat is vooral heel bijzonder om met een rondvaart te ontdekken. Samen met een schippergids kom je dan alles te weten over de Binnendieze. Meer aan de oppervlakte ligt de Bossche Markt. Dit is het sociale centrum van de Bosschenaars met gezellige terrasjes en de markt zelf. Voor het echte winkelwerk ga je naar winkelstraten als de Snellestraat, Vughterstraat, Verwersstraat en het Bossche Kwartier.

Van plan 's-Hertogenbosch te bezoeken? Maak het uitje dan compleet met een overnachting in een van de Van der Valk hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Stedentrips nabij 's-Hertogenbosch