Stedentrips

Tilburg

Tilburg

Ontdek Tilburg

Tilburg heeft zowel een historisch als een modern gezicht. De stad is in de jaren '70 grondig onder handen genomen waardoor veel historisch gebouwen plaats moesten maken voor strakke eind 20ste eeuwse architectuur. Dat neemt niet weg dat er nog veel historische bezienswaardigheden te zien zijn.

Kerken en trapisten

Tilburg kent vooral veel sporen uit het rijke katholieke verleden met fraaie kerken. Zo is de Goirkese kerk uit 1724 gewijd aan de heilige Dionysius en werd in Napoleontische tijd verder verfraaid. De waterstaatskerk uit 1835 heeft een vroeg-neogotische stijl en is daarmee een van de eerste in Nederland. In de Abdij de Koningshoeven in Berkel-Enschot (net buiten Tilburg) brouwen monnikken het bekende La Trappe trapistenbier. je kunt er een rondleiding met proeverij krijgen.

Boetiekjes en dwaalgebied

'De Heuvel' en het Pieter Vreedeplein zijn bekende winkelplekken in Tilburg. Je kunt er volop winkelen in boetiekjes en modezaken. Rondom het centrum vind je kleine, bijzondere winkeltjes in het zogenaamde 'dwaalgebied' met winkelstraten als de Noordstraat, Nieuwlandstraat en Tuinstraat. In de Emmapassage, Schouwburgpromenade en de Heuvelpoort kun je overdekt winkelen in speciaalzaken en grote winkelketens.

Van plan Tilburg te bezoeken? Maak het uitje dan compleet met een overnachting in een van de Van der Valk hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Stedentrips nabij Tilburg