Stedentrips

Eindhoven

Eindhoven

Ontdek Eindhoven

Eindhoven is van 2011 tot 2013 uitgeroepen tot Beste Binnenstad. Dat heeft de stad vooral te danken aan de grootscheepse herinrichting. De binnenstad ging grondig op de schop en dat leverde een nieuw, bruisend centrum op.

Industrieel erfgoed

Het industriële karakter van Eindhoven heeft de stad een moderne uitstraling gegeven. Overal zie je sporen van het industriële erfgoed. Laat je rondleiden door de Eerste Gloeilampen waar Philips z’n elektronica-imperium begon. De Lichttoren uit 1921 is een rijksmonument waar ooit Philips lampen werden getest. De 105 meter hoge Admirant is het hoogste gebouw van Eindhoven en sluit aan op het oude hoofdkantoor van Philips. Maar Eindhoven heeft ook monumenten die verder terug gaan. Zo is de Sint-Catharinakerk een prachtig bouwwerk uit 1861, van de hand van Pierre Cuypers.

Bruisende buurten

Het oude Philipsterrein Strijp-S wordt tot 2020 omgetoverd tot een hippe, bruisende buurt. Daar zie je nu al de eerste tekenen van. Shoppen kun je het beste in de Admirant met bijzondere zaakjes en in Urban Shopper vind je vernieuwende concepten en modezaken. De FeelGood Market is een markt met vooral veel lifestyle producten. Na afloop van uw winkeltocht is een drankje op een terrasje aan De Markt een aanrader. Voor de late uurtjes is het Stratumseind een beroemde uitgaansgelegenheid.

Van plan Eindhoven te bezoeken? Maak het uitje dan compleet met een overnachting in een van de Van der Valk hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Stedentrips nabij Eindhoven