Stedentrips

Nijmegen

Nijmegen

Ontdek Nijmegen

Nijmegen is de oudste stad van Nederland. En dat merk je aan de vele historische gebouwen en middeleeuwse steegjes. Maak een stadswandeling of slenter eens over de Waalkade en geniet van het uitzicht over de woest stromende rivier. Of plof neer op een van de gezellige terrasjes. In de zomer bruist Nijmegen van de beruchte Vierdaagse feesten.

Mariken en De Hemel

Voor een eerste kennismaking met Nijmegen is de Marikenwandeling een aanrader. Deze historische wandeling voert je langs plekken uit de tijd van Mariken van Nieumeghen, de 16e eeuw. Je ziet onder andere stadskastelen, herbergen, stadspoorten en armenhuizen. Andere bezienswaardigheden zijn de Sint Stevenskerk, het Kronenburgerpark en de stadsbrouwerij De Hemel waar je alles komt te weten over ambachtelijk bier brouwen.

Shoppen en feesten

In Nijmegen kun je ook heel bijzonder winkelen, weg van de grote ketens. De Van Welderenstraat heeft allerlei speciaalzaakjes. In de Lange Hezelstraat vind je exclusieve winkeltjes met onder andere antiek. Andere fraaie winkelstraten zijn de Molenstraat, Marikenstraat, Moenenstraat en de Ringstraten in het algemeen. Na het shoppen kun je terecht op een van de vele gezellige terrassen voor een lokaal drankje. In de zomer is Nijmegen één groot bruisend feest. Dan worden de beroemde Vierdaagsefeesten gevierd en loopt de hele regio uit om de beroemde Wandelvierdaagse te vieren.

Van plan Nijmegen te bezoeken? Maak het uitje dan compleet met een overnachting in een van de Van der Valk hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Stedentrips nabij Nijmegen