Stedentrips

Arnhem

Arnhem

Ontdek Arnhem

Arnhem staat in de eerste plaats bekend om de Slag bij Arnhem. Jaarlijks komen oud-strijders deze gedenkwaardige gebeurtenis van de Tweede Wereldoorlog herdenken. Daarnaast heeft deze hoofdstad van Gelderland nog veel meer te bieden. Het historische centrum met z’n gezellige terrasje en winkeltjes. De vele musea en bezienswaardigheden. Je komt tijd te kort.

Duivelshuis en mode

Arnhem ligt midden in de groene provincie Gelderland tussen uiterwaarden en de Veluwe. Om de stad goed te leren kennen kun je allerlei stadswandelingen maken. Je ziet dan historisch erfgoed zoals Duivelshuis en andere gebouwen uit de tijd dat Arnhem een zelfstandig hertogdom was. Arnhem is tegenwoordig ook een beroemde modestad. Grote namen als Viktor & Rolf hebben er hun eerste creaties gemaakt. Voor het Arnhem Mode Biënnale komen mode-inkopers vanuit de hele wereld. Deze allure heeft ervoor gezorgd dat er veel exclusieve en bijzondere modelwinkels in Arnhem te vinden zijn.

Slag om Arnhem

In het Informatiecentrum Slag om Arnhem kom je alles te weten over dit beroemde epos. Om er een nog beter beeld van te krijgen is de Liberation Route een aanrader. Dit is een route die de geallieerden ook volgden en bevat 60 zogenaamde veldkeien op belangrijke locaties. Daar kun je een hoorspel volgen over gebeurtenissen tijdens de slag om Arnhem.

Van plan Arnhem te bezoeken? Maak het uitje dan compleet met een overnachting in een van de Van der Valk hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Stedentrips nabij Arnhem