Stedentrips

Apeldoorn

Apeldoorn

Ontdek Apeldoorn

Apeldoorn staat vooral bekend om het vele groen dat je in de stad kunt zien. De stad telt maar liefst 9parken waar je heerlijk kunt wandelen. Voor nog meer groen kun je terecht in Berg en Bos, het natuurgebied naast Paleis Het Loo. In het Paleis zelf kun je alles ontdekken over het leven van de Oranje familie die het paleis als zomerverblijf gebruikten.

9 parken

Van alle 9 parken is het Oranjepark het fraaist. Je kunt er prachtige wandelingen maken en ’s zomers genieten van muziekuitvoeringen in de muziektent. In de aangrenzende parken Wilheminapark, Verzetspark en het Prinsenpark loop je door het groen in Engelse landschapsstijl. De parken vormen samen het groene hart van de stad en een onderkomen voor diverse bijzondere dieren en planten.

Koninklijke leven

Het groen in de stad gaat moeiteloos over in het natuurgebeid van Berg en Bos, naast Paleis Het Loo. Daar lopen nog wilde zwijnen en edelherten rond. Het park heeft een gecultiveerd landschap en ongerepte bossen met wandelpaden. Paleis Het Loo was het jachtverblijf van de familie Van Oranje-Nassau en is inmiddels een museum geworden. Daar kun je een rondleiding krijgen door de vele vertrekken en een beeld krijgen van het Koninklijke leven. Aansluitend kun je wandelen door de schitterende paleistuin.

Van plan Apeldoorn te bezoeken? Maak het uitje dan compleet met een overnachting in een van de Van der Valk hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Stedentrips nabij Apeldoorn