Stedentrips

Brugge

Brugge

Ontdek Brugge

Brugge heeft een historisch centrum dat opgenomen is op de werelderfgoedlijstvan Unesco. De stad is dan ook doordrongen van historisch erfgoed. Op de pleinen en de langs de grachten zie je schitterende monumenten uit de middeleeuwen. Door het autovrije verkeer kun je er eindeloos slenteren en genieten van gotische bouwwerken en leuke winkeltjes.

Grote Markt en Burg

Het cultureel erfgoed van Brugge bestaat uit veel belangrijke monumenten. Oorspronkelijk in gotische stijl maar in de 19e eeuw zijn veel gebouwen gerenoveerd in neo-gotische stijl. De Grote Markt is het sociale en historische centrum van Brugge. Hier vind je gezellige kroegjes met terrassen en de bekendste bezienswaardigheid van de stad: het 12e-eeuwse Belfort. Dit is de ‘halletoren’ van 83 meter hoog met maar liefst 47 klokken. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de stad. In het andere deel van het centrum ligt de Burg. Dit is het plein van de voormalige vesting, omringd door historische gebouwen waaronder de Brugse Vrije, het stadhuis en de Heilig Bloedbasiliek.

Reien en Pralines

Brugge staat ook bekend om z’n grachten ofwel ‘reien’ en wordt daardoor ook wel het ‘Venetië van het Noorden’ genoemd. Maak eens een rondvaarttocht en ontdek Brugge vanaf het water. De achterkanten van de monumentale panden geven een heel andere kijk op de stad. Na afloop kun je aanleggen voor een gezellig terrasje of een van de heerlijke restaurantjes aan de Grote Markt. Bij de beroemde Brugse chocolatiers kun je de echte Belgische pralines inslaan. Betere zijn er niet.

Van plan Brugge te bezoeken? Maak het uitje dan compleet met een overnachting in een van de Van der Valk hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Stedentrips nabij Brugge