Stedentrips

Brussel

Brussel

Ontdek Brussel

Brussel is de hoofdstad van België en officieus ook de hoofdstad van Europa. Hier zetelen de hoofdcommissies van de Europese Unie. En dat brengt een heel internationale sfeer met zich mee wat Brussel een metropool bij uitstek maakt. Het mondaine karakter vind je ook terug in schitterende gebouwen en de chique modezaken. Maar dat gaat niet ten koste van de authentieke Belgische gezelligheid. Die vind je nog volop op de pleinen en kroegjes.

Grote Markt en Atomium

Brussel staat bekend om z’n historisch erfgoed. Dit vind je vooral op de Grote Markt, een plein in het centrum met het imposante stadhuis en aangrenzende Gildehuizen. Het schitterende gotische stadhuis heeft behalve een fraaie architectuur ook bovenop een standbeeld van aartsengel Michaël die een draak doodt. De 13e-eeuwse Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele vind je eveneens in het oude centrum en kun je ook bezichtigen. De beelden in de kathedraal en de ruim 25 meter hoge gewelven zijn een lust voor het oog. Een modernere bezienswaardigheid is het Atomium, even buiten het centrum. Deze stalen constructie van de Wereldexpo 1958 is open voor publiek en toont een kristalstructuur die maar liefst 165 miljard keer uitvergroot is.

Chique shops en terrasjes

In Brussel kun je ook heel sfeervol winkelen. Een van de bekendste winkelstraten is de Avenue Louise met chique winkels voor grote, exclusieve merken. In de zijstaten zijn allerlei kleinere boetieks van opkomende ontwerpers. In de Nieuwstraat en het warenhuis Shoppingmall City 2 vind je de bekende winkelketens. Na het shoppen kun je heerlijk ontspannen op een van de gezellige pleinen van Brussel. Neem bijvoorbeeld plaatst op een terras op de Oude Graanmarkt en kom bij met een authentiek Belgisch biertje.

Van plan Brussel te bezoeken? Maak het uitje dan compleet met een overnachting in een van de Van der Valk hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Stedentrips nabij Brussel