Fietsen door het Brugse Ommeland

Het Brugse Ommeland is een zeer fietsvriendelijke regio rondom Brugge. Het is een vrij vlak gebied, dichtbij de Noordzee waar je langs kastelen, middeleeuwse dorpjes en abdijen fietst. In de beschermde natuurparken zie je zeer gevarieerde flora en fauna.

Zwinstreek en Zomerverblijven

Als fietsgebied biedt het Brugse Ommeland wel 900 km aan fietsroutes. Je kunt er door de Zwinstreek fietsen in de buurt van Damme of door de Oudlandpolders bij de kust. Kies voor een bestaande route zoals de Provinciale Fietsroutes of themafietstochten zoals de Buitengoedroute langs historische zomerverblijven de Brugse elite. Maar het is ook leuk om zelf een route uit te stippelen met de knooppunten van het fietsnetwerk.

Werelderfgoedstad Brugge

De stad Brugge leent zich uitstekend voor een fietstochtje door het historische centrum. Het is niet voor niets een Unesco werelderfgoedstad. Je kunt afstappen om de 13e eeuwse Onze Lieve Vrouwekerk te bezichtigen. Maak een boottochtje langs de beroemde Rozenhoedkaai waarmee je een perfect beeld krijgt van de middeleeuwse stadsbouw. Op enkelen minuten fietsen ben je ook buiten de stad waar je je tocht weer kunt voortzetten.

Ook een fietstocht maken door het Brugse Ommeland? Maak het uitje compleet met een overnachting in een van onze hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Fietstochten nabij Brugse Ommeland