Leiestreek

Leiestreek

Fietsen door de Leiestreek

Al fietsend door de Leiestreek ontdek je het fraaie landschap tussen Gent en Deinze. Je fietst langs de rivier de Leie die in Gent in de Schelde loopt. Onderweg doe je allerlei authentiek Belgische dorpje aan en maak je kennis met lokale lekkernijen en bezienswaardigheden.

Eindeloze jaagpaden

De rivier de Leie loopt van het Franse Lisbourg al slingerend naar Gent. Langs de rivier zijn eindeloze, autovrije paden waar je prima kunt fietsen. Ongestoord geniet je van de omgeving en kun je fietstochten maken met illustere namen als Goedendagroute, Gaverbeekroute en de Briek Schotte route.

Filliers en Candelaer

De stad Deinze is het centrum van de Leiestreek. Deze middeleeuwse stad is fietsvriendelijk ingericht en biedt volop cultuur en geschiedenis. De parel van Deinze is vooral Kasteel Ooidonk en wordt ook wel een van de mooiste kastelen van het land genoemd. De stad staat bekend om z’n lekkernijen. Op de fiets kun je een culinaire tocht maken langs chocoladepatissiers en de beroemde Belgische pralines proeven. Je maakt kennis met hét lokale streekproduct: Filliers. Een van de fijnste jenevers die er zijn. Maar Deinze is ook de stad van de kip. Je komt overal diverse bereidingswijzen van de ‘Candelaer’ tegen, een forse kip waar de stad met recht trots op is.

Ook een fietstocht maken door de Leiestreek? Maak het uitje compleet met een overnachting in een van onze hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Fietstochten nabij Leiestreek