Noordrijn-Westfalen

Noordrijn-Westfalen

Fietsen door Noordrijn-Westfalen

Noordrijn-Westfalen ligt aan de grens van Nederland en België. Het gebied telt zo'n 14.000 km aan fietspaden, die langs tal van bijzondere bezienswaardigheden leiden. Via weidse ooigebieden of parklandschappen fiets je langs burchten, industriële monumenten en indrukwekkende kastelen.

Fietsen door Münsterland

Een bekende streek in Noordrijn-Westfalen is Münsterland. De fietspaden lopen door een overwegend vlak landschap, afgewisseld met wat glooiende stroken. Fiets hier door de uitgestrekte weides gecombineerd met heidelandschap en kleine historische dorpjes. Of maak een fietstocht langs de Nederrijn en ontdek de talloze kastelen en burchten die dit gebied kent. Vergeet ook zeker niet een bezoek te brengen aan de mooie, oude en bijzondere universiteitsstad Münster.

Fietsen langs de Rijn

Al fietsend langs de Rijn is een heel stuk geschiedenis op te halen. Aan weerskanten van de Rijn zijn sporen van de oudheid terug te vinden. De fietstocht leidt onder andere langs bekende culturele hoogtepunten, zoals Schloss Moyland, de burcht Linn en het Niederrheinische Museum, waar talloze archeologische vondsten te bewonderen zijn. Breng ook een bezoek aan de Romeinse stad Xanten en bekijk hoe in het Romeinse tijdperk aan de Rijn geleefd werd.

Ook een fietstocht in Noordrijn-Westfalen ondernemen? Maak het compleet door het te combineren met een overnachting in een van de Van der Valk Hotels of maak gebruik van een van de onderstaande arrangementen.

 

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Fietstochten nabij Noordrijn-Westfalen