Stedentrips

Aken

Aken

Ontdek Aken

Aken is een levenslustige stad, tussen de groene heuvels van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. De stad staat bekend om z’n geneeskrachtige zwavelbaden en bruisende sociale leven. In de zomer stromen de pleinen vol en krijgt de stad een bijna Mediterrane sfeer.

Dom en koningen

In Aken kun je veel bezienswaardigheden bezoeken die tot diep in de middeleeuwen gaan. De stad was het favoriete onderkomen van Karel de Grote die daar in de 9e eeuw een onderkomen had. Dit is de Dom van Aken, inmiddels een bisschoppelijke kerk en Unesco werelderfgoed. Een schitterend bouwwerk dat byzantijnse, gotische en barokke stijlen samenbrengt. Tegenover de Dom kunt u het 14e-eeuwse stadhuis bezoeken. In de kroningszaal van dit historische raadhuis werden de Rooms-Duitse koningen van Duistland gekroond.

Zwavelbaden pleinen

Een van de dingen die je absoluut gedaan moet hebben in Aken is een geneeskrachtig zwavelbad nemen. Aken telt meer dan 30 zwavelbaden die al door de Romeinen werden gebruikt. Neem ook eens een ‘kuur’ en laat je uitgebreid verwennen in deze verkwikkende baden. Na afloop kun je in de zomer genieten van het bruisende uitgaansleven. De pleinen, terrasjes en restaurants stromen dan vol en de sfeer is ronduit zeer uitgelaten en vrolijk. Je waant je eerder in Italië dan in Duitsland.

Van plan Aken te bezoeken? Maak het uitje dan compleet met een overnachting in een van de Van der Valk hotels of maak gebruik van het onderstaande aanbod.

Deelnemende hotels

Deelnemende hotels

Toon filters

Stedentrips nabij Aken